Кадър ДПС и БНТ ГЕРБ и ДПС отдавна са заподозрение в

...
Кадър ДПС и БНТ ГЕРБ и ДПС отдавна са заподозрение в
Коментари Харесай

Карадайъ за Борисов: Този държеше автомат по време на Възродителния процес срещу мирни протестиращи

Кадър Движение за права и свободи и БНТ 

ГЕРБ и Движение за права и свободи от дълго време са заподозрение в подмолни сделки и то не без съображение.

Независимо от това политическата игра изисква играчите да влизат в роли, които да убедят електоратите си, че има действителна борба.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ си служи с доста остра изразителност против Бойко Борисов на срещите с електората, излиза наяве от негови предизборни клипове в обществените мрежи. Той обрисува картина, в която днешният премиер и водач на ГЕРБ държи оръжие против турския етнос по време на Възродителния развой, написа " Сега ".

В Тервел пред симпатизанти, припомняйки остарели и нови думи на Борисов, Карадайъ споделя: " През 1989 година излязохме на едни мирни митинги, нямахме и камък, и тояга в ръцете си. От другата страна страната какво направи? Изкара танковете и калашниците. Кой беше там? Този, който беше от другата страна, в ръцете си имаше калашник. Беше от другата страна на барикадата. А от нашата страна какво имаше - мирни протестиращи и жертви. И този (...) през днешния ден излиза и приказва за Възродителен развой, дава ум на кого - на хората от Добрич, Тервел. Нали го чухте?! Казва " задачите на Възродителния развой бяха верни, методите трябваше да бъдат други ". И приказва какви способи той ще ползва. И като идват изборите, споделя " аз съм гарантът за мира ". По някое време Карадайъ прибавя: " Преди 1989 година ние свалихме режима на Тодор Живков. След свалянето на тоя режим, това момче Бойко излезе от милицията, с цел да си резервира партийната брошура на Българска комунистическа партия. И стана надзирател на Тодор Живков ". Карадайъ споделя, че откогато Борисов ръководи, България е натрупала 20 милиарда лева дълг.

Почти същата тирада се повтаря и в село Партизани, община Дългопол. Карадайъ приказва, че от 10 години царува еднолична, властническа власт. И прави паралел с 80-те години на предишния век, когато " принудително някой се опитваше да ни отнеме идентичността, името, да ни не разрешава езика, религиите ". Хората излезли на митинг, а насреща - танкове и калашници. " Кой ги държеше тези калашници? ", пита Карадайъ, а от множеството се чува глас:  " Бойко ". " Всичко знаете ", отвръща ръководителят на Движение за права и свободи. В размяна на реплики със симпатизантите се чуват пояснения на Карадайъ от трибуната по какъв начин при Тодор Живков санкцията за говорене на майчин език била 20 лева, а в този момент при Борисов - 2000 лева

Лидерът на ГЕРБ и преди е бил нападнат от Движение за права и свободи поради Възродителния развой в Лудогорието. Неговата версия е, че не е взел участие в принуждение, а като пълководец на противопожарен батальон е бил командирован като запас, при положение, че се възпламени реколтата.

 Карадайъ на предизборна среща в Тервел:



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР